Obvestilo svojcem

Spoštovani svojci

V Domu starejših občanov Grosuplje trenutno ne beležimo spremembe pri številu okuženih stanovalcev.  Oboleli stanovalci so nameščeni v rdečo cono, ki je vzpostavljena v skladu z navodili epidemiološke in zdravstvene stroke. Ves čas tudi sodelujemo s koordinatorji, ki nas pri delu usmerjajo in so nam v veliko pomoč.

Večina obolelih stanovalcev se počutijo dobro, nekateri pa kažejo le blage simptome bolezni. Njihovo zdravstveno stanje spremlja domska zdravnica. Posebna »covid« ekipa, pa obolelim poskuša olajšati bivanje v rdeči coni. Poleg tega, ekipa pozorno spremlja tudi njihovo zdravstveno stanje in o vseh morebitnih spremembah obvešča zdravnico in svojce.

Za vse stanovalce Doma, bo ta teden še vedno potekala izolacija. Trudimo se, da jih »pocrkljamo« s kavico in piškoti, skrbimo za dodatne obroke, sadje, dodatne vitamine za odpornost. Pričeli smo tudi s tiskanjem časopisa »KORONČEK«, katerega jim dostavimo 2x na teden, ta pa jim popestril dan in da osnovne domske informacije.

Ker se zavedamo kako je za naše starostnike pomembna psihofizična kondicija, smo v Domu okrepili ekipo fizioterapevtov in delovnih terapevtov, ki svoje aktivnosti opravljajo individualno z vsakim stanovalcem posebej.

Za informacije o zdravstvenem stanju vam je na voljo dežurna sestra med 11.30 in 13.30 od
ponedeljka do petka na telefon 040 791 182. Za vse ostale informacije je na voljo socialna delavka od ponedeljka do petka na telefon 040 791 180. Prinašanje stvari v dom je še vedno možno v PONEDELJEK, SREDO, PETEK med 15h in 17h (Pravila prinašanja).

Dragi svojci in obiskovalci, ker bodo naši varovanci še cel teden v izolaciji in jim kontakta s svojci ne moremo omogočiti, jim vseeno dan lahko popestrite z vašim prispevkom.

Na elektronski naslov: jozica.kralj@dso-grosuplje.si lahko pošljete svoje pozdrave, pozitivne misli, slike, stik z domom in domačimi… s pripisom za koga je sporočilo namenjeno. Vse vaše prispevke bomo natisnili in odnesli do vaših svojcev. V primeru, da vašega sporočila ne morejo prebrati sami, ga stanovalcu preberemo mi.

Vsem vam dragi svojci, pa HVALA! Hvala za vse vaše prejete lepe želje, podporo, vzpodbudne misli, razumevanje, ki nam ga v tem težkem času izražate. Vse to nam veliko pomeni in nam daje moč za nadpovprečne obremenitve.

SKUPAJ NAM BO USPELO!

Do vsebine