Prehrana

Prehrana je izjemno pomemben del našega vsakdanjika. Strokovnjaki poudarjajo, da naj bo ta uravnotežena, okusna in prijetna za oko, izbira živil pa pestra in kakovostna. Z ustrezno ozaveščenostjo o uravnoteženem prehranjevanju in zdravem načinu življenja lahko pomembno prispevamo k ohranjanju in krepitvi zdravja in s tem k zmanjševanju porasta kroničnih obolenj.

Prehrana kot ena izmed ključnih dejavnikov zdravega življenjskega sloga ne igra pomembne vloge le v obdobju, ko je človek zdrav, temveč tudi v situacijah, ko zaradi različnih vzrokov prihaja do motene presnove in s tem povezanih zapletov.

Individualna obravnava starostnika, zahteva interdisciplinaren pristop. Zagotavljati moramo načrtovanje optimalne in prilagojene prehrane posameznika. Skrbno načrtovana prehrana predstavlja podporo zdravljenju, varuje pred neugodnimi posledicami bolezni ter obenem zagotavlja energijsko in hranilno uravnotežen dnevni vnos. Prispeva tudi k hitrejšemu okrevanju ter navsezadnje k višji kakovosti življenja.

OBROKI HRANE V JEDILNICI:

  • Zajtrk: od 8.00 do 8.30 ure.
  • Kosilo od 12.30 do 13.00 ure.
  • Večerja od 18.00 do 18.30 ure.
20. 01. 2025

Meni: 20. 1. – 26. 1. 2025