Dom Starejših Občanov

Kraj Grosuplje je dokaj mlado naselje, ki je od Ljubljane oddaljeno dobrih 15 minut vožnje po avtocesti v smeri proti Zagrebu. Geografsko je skoraj vse območje občine zajeto v Grosupeljski kotlini, ki jo obkrožajo okoliška hribovja, za katera so značilne številne manjše doline in kraška polja. Bližina Ljubljane, dobre cestne in železniške povezave vplivajo na naglo rast prebivalstva, s tem pa tudi na pospešen gospodarski razvoj občine.

Dom starejših občanov Grosuplje je svoja vrata za prve stanovalce odprl 24.februarja 1984. Stoji na obrobju mesta, na mirnem kraju, v bližini gozda. Nudi dom 183 starejšim občanom, ki zaradi starosti in drugih okoliščin ne morejo ali ne želijo živeti sami oziroma v družini. Želja in skrb Doma je, da stanovalci živijo čim bolj samostojno in varno življenje v urejenih in prilagojeno opremljenih prostorih.

Vizija Doma starejših občanov Grosuplje

Želimo graditi prijazen dom, ki uživa strokovni ugled in ima visoko zaupanje stanovalcev in svojcev. Naša osnovna naloga je omogočati stanovalcem kakovostno preživljanje starosti.

Našim stanovalcem želimo nuditi raznovrstne in kakovostne storitve. Naš cilj je, da se ob prijaznem in razumevajočem osebju starostnik dobro počuti. Spoštovali bomo njegove želje in individualne potrebe. Skrb in želja delavcev doma je, da stanovalci živijo čim bolj samostojno in varno, seveda v okviru svojih psihofizičnih sposobnosti. S sodelovanjem stanovalcev, vseh zaposlenih delavcev, svojcev in zunanje zainteresirane javnosti, bomo ustvarjali dom po meri starega človeka. Trudili se bomo za informiranje, podporo in sodelovanje s svojci naših stanovalcev. Prav tako pa želimo svoje znanje in izkušnje deliti tudi z drugo zainteresirano javnostjo in z njihovim sodelovanjem prispevati k preživljanju kakovostne starosti tako stanovalcev kot ostalih občanov.

Svet DSO Grosuplje deluje (2021-2025) v naslednji sestavi:
Predstaviki ustanovitelja:
  • Ga. Klavdija Mehle – predsednica Sveta
  • Ga. Sabina Podržaj
  • Ga. Mojca Gruden
  • G. Nejc Kolmančič
Predstavnik lokalne skupnosti:
  • G. Janez Svetek – podpredsenik Sveta
Predstavnica stanovalcev:
  • Ga. Majda Golob
Predstavnica zaposlenih:
  • Ga. Mateja Starič

Predstavitveni video