SPREMENJEN REŽIM OBISKOV OD 25. 10. 2021 NAPREJ

SPREMENJEN REŽIM OBISKOV OD 25. 10. 2021 NAPREJ

ENOTA GROSUPLJE

 

Vsem obiskovalcem Doma se zahvaljujemo za upoštevanje določil za zajezitev okužb z virusom SARS-CoV-2 in vas naprošamo, da ste v skladu s porastom okužb še naprej dosledni in strpni.

 

Obiski so ob izpolnjevanju pogoja PCT v beli coni omejeni na ENO URO, in sicer na največ 1 zdravo odraslo osebo na stanovalca.            

 

Čas obiskov: od 10.00 do 12.00 in od 14.00 do 18.30.

Zadnji možen vstop v Dom je ob 18.00.

 

Skladno z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolelosti, cepljenja in testiranja za zajezitev okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur.l.RS, št. 147/2021, z dne 14. 9. 2021) morate obiskovalci stanovalcev v Domu izpolnjevati enega od pogojev PCT, kar smo izvajalci dolžni dosledno preverjati.

Pogoj prebolelosti, cepljenosti ali testiranja (v nadaljnjem besedilu : PCT-pogoj) je izpolnjen, če oseba razpolaga z enim od spodaj navedenih dokazil, in sicer:

  1. z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa;
  2. z dokazilom o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujete, da ste prejeli:

– drugi odmerek cepiva Cominarty proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali kombinacijo dveh predhodno naštetih cepiv. Dokazilo se pridobi po prejetem drugem odmerku;

– prvi odmerek cepiva COVID-19 Vaccine Jannsen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag. Dokazilo se pridobi z dnem cepljenja;

  1. z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejše od 10 dni (razen če zdravnik presodi drugače), vendar ni starejše od 180 dni; 
  2. z dokazilom o prebolelosti in dokazilom o cepljenju, s katerim dokazujete, da ste bili v obdobju, ki ni daljše od 180 dni od pozitivnega rezultata testa PCR, cepljeni z enim odmerkom cepiva iz prve alinee 2. točke. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.

Kljub izpolnjevanju PCT-pogoja vas prosimo, da na obisk prihajate zdravi. V času obiska dosledno upoštevajte vse ukrepe za preprečevanje virusa SARS-Cov-2: pravilna uporaba kirurške maske (priporočamo FFP2 masko), obvezno je razkuževanje rok, higiena kihanja in kašlja, preverjanje telesne temperature. Zaščitne maske so potrebne tudi na zunanjih površinah, če je razdalja manjša od 1,5 m.

 

Vodstvo Doma

Do vsebine