MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE Z OTROKI ORATORIJA GROSUPLJE

MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE Z OTROKI ORATORIJA GROSUPLJE

Ta teden smo v našem Domu gostili otroke z oratorija v župniji Grosuplje. V ponedeljek, 26. 6. 2023, smo jih s stanovalci pričakali po jutranji telovadbi na dvorišču. Z njimi smo zapeli nekaj ljudskih pesmi, potem smo jim razkazali prostore našega doma.

V torek, 27. 6. 2023, smo imeli na balinišču sveto mašo, kjer so se nam pridružili otroci oratorija. Po končani sveti maši so otroci skupaj z gospodom župnikom obiskali stanovalce po sobah in jim zapeli pesem.

V četrtek, 29. 6. 2023, smo na balinišču organizirali kviz in piknik posvečen praznovanju 25. 6. – dneva državnosti. Skozi celoten program nas je z glasbo razveseljevala glasbenica Klavdija Ceglar na harmoniki. Peli in plesali smo na narodne viže.

V petek, 30. 6. 2023, smo se s stanovalci in otroci oratorija razveselili obiska članice društva “Tačke pomagačke”. S terapevtskim psom Jenny sta nas naučila, kako pravilno odreagirati ob razdraženem psu in pokazala par trikov. Stanovalci in otroci so Jenny hranili in božali. Teden medgeneracijskega druženja nas je napolnil z mladostno energijo in novimi izkušnjami. Luštno je bilo!

Do vsebine