Domske olimpijske igre 2021

Domske olimpijske igre 2021

Preteklo leto je naša država na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije 23. september razglasila za Dan slovenskega športa. 23. 9. 2000 je namreč prvič zaigrala Zdravljica na olimpijskih igrah v Sydneyju, v čast veslačema Iztoku Čopu in Luki Špiku ter strelcu Rajmondu Debevcu.

Letos smo se v DSO Grosuplje odločili, da bomo tudi pri nas 23. 9. posvetili športu. Organizirali smo Domske olimpijske igre, ki so potekale od 21. 9. 2021 do 23. 9. 2021. Aktivno je sodelovalo 42 stanovalcev. Naši stanovalci so se pomerili v štirih različnih disciplinah: kegljanju, metu na koš, vožnji z vozički in igro štiri v vrsto.

Na zadnji dan iger smo pripravili svečano proslavo, na katero smo povabili tudi našo olimpijko, rojeno Grosupeljčanko,  Marušo Mišmaš Zrimšek. Maruša je ena izmed najboljših tekačic v teku na 3000 metrov z zaprekami na svetu, kar je dokazala tudi z izrednim dosežkom na »letošnjih« igrah v Tokiu, ko je osvojila odlično 6. mesto.

Kljub izredno zahtevnim zdravstvenim razmeram v državi in močno »natrpanem« urniku se je Maruša toplo odzvala na naše povabilo in presenetila tako naše stanovalce kot tudi zaposlene. Odgovorila je na vsa naša vprašanja in nam omogočila, da smo spoznali kako živi in trenira vrhunski športnik. Maruša je odigrala tudi ključno vlogo na zaključni slovesnosti, ko je podelila kolajne in nagrade našim domskim športnikom. Maruši se za obisk iskreno zahvaljujemo in ji želimo obilico zdravja in športnih uspehov.

Do vsebine