Obvestilo o PCT 11. 9. 2021

Obiski in izpolnjevanje PCT-pogojev

ENOTA GROSUPLJE

 

Sporočamo, da je od 11. 9. 2021 naprej v veljavi Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolelosti, cepljenja in testiranja za zajezitev okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur.l.RS, št. 146/2021, z dne 11. 9. 2021).

Skladno z Odlokom morate obiskovalci stanovalcev v Domu izpolnjevati enega od pogojev PCT, kar smo izvajalci dolžni dosledno preverjati.

Pogoj prebolelosti, cepljenosti ali testiranja (v nadaljnjem besedilu : PCT-pogoj) je izpolnjen, če oseba razpolaga z enim od spodaj navedenih dokazil, in sicer:

  1. z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa;
  2. z dokazilom o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujete, da ste prejeli:

– drugi odmerek cepiva Cominarty proizvajalca Biontech/Pfizer, cepiva Spikevax (COVID-19 Vaccine) proizvajalca Moderna, cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali kombinacijo dveh predhodno naštetih cepiv. Dokazilo se pridobi po prejetem drugem odmerku;

– prvi odmerek cepiva COVID-19 Vaccine Jannsen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag. Dokazilo se pridobi z dnem cepljenja;

  1. z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejše od 10 dni (razen če zdravnik presodi drugače), vendar ni starejše od 180 dni; 
  2. z dokazilom o prebolelosti in dokazilom o cepljenju, s katerim dokazujete, da ste bili v obdobju, ki ni daljše od 180 dni od pozitivnega rezultata testa PCR, cepljeni z enim odmerkom cepiva iz prve alinee 2. točke. Zaščita se vzpostavi z dnem cepljenja.

Kljub izpolnjevanju PCT-pogoja vas prosimo, da na obisk prihajate zdravi. V času obiska dosledno upoštevajte vse ukrepe za preprečevanje virusa SARS-Cov-2: pravilna uporaba kirurške maske, razkuževanje rok, higiena kihanja in kašlja, preverjanje telesne temperature. Zaščitne maske so potrebne tudi na zunanjih površinah, če je razdalja manjša od 1,5 m.

Obiski so bo izpolnjevanju pogoja PCT v beli coni omejeni na največ 2 zdravi odrasli osebi (na sobo), v sivi ali rdeči coni pa na eno zdravo osebo na posameznega uporabnika, vendar po predhodnem dogovoru.

Čas obiskov: od 10.00 do 12.00 in od 14.00 do 18.00.

Do vsebine